Me Want Kitchen Aid!


Muffinsen!


Kladdkaksmuffins!

Det doftar choklad i min lägenhet. Precis som sig bör en härligt varm semesterdag! Jag sitter i soffan filosoferar över grädden och de färska hallonen som ska täcka muffinsen samtidigt som min mjuka, härliga och framförallt kelsjuka katt gör sitt bästa för att jag inte ska kunna skriva ett ord på tangentbordet. Detta mina vänner är bara inledningen, nu ska det modellfotograferas, provsmakas och betygsättas muffins. Och ja, naturligtvis får ni receptet!

Receptet kommer från Leilas bok "A piece of cake"

1 sats blir 16 muffins
Ingredienser

2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

 

Enligt minst två pålitliga källor är muffinsen finemang! Kanske en minut mindre i ugnen för det där extra lilla kladdet.


Om

Min profilbild

Smultrongrottan

Jag ska öppna världens bästa café i Malmö!

RSS 2.0